Excursies Zadar en Zadar Riviera

Sibenik

sibenikSibenik, de centrale stad van de Sibenik Riviera, gelegen in een indrukwekkende, pittoreske, grillige baai waarin de mooiste karstrivier van Kroatië genaamd Krka, uitmondt. Sibenik ligt ongeveer halverwege aan de Kroatische kust, tussen Split en Zadar en leent zich uitstekend voor een dagexcursie vanuit de Zadar Riviera. De oude binnenstad is meer dan de moeite waar.

 

Nationaal Park Kornati

kornati zadarNationaal park Kornati is een archipel bestaande uit 140 onbewoonde eilanden, eilandjes en klippen met de meeste inhammen in Middellandse- Zeegebied. Een uniek natuurfenomeen van woeste eilanden die verdwijnen in een prachtige blauwe zee.

 

Nationaal Park Krka

np krkaDe mooiste karstrivier in Kroatië gelegen in de buurt van Sibenik, met indrukwekkende watervallen van meer dan 100m breed. NP Krka biedt niet alleen een schitterend natuurschoon, maar heeft een grote culturele en historische waarde.

 

Nationaal Park Paklenica

np paklenicaNP Paklenica is een van de meest aantrekkelijke en unieke natuurfenomenen van Kroatië met vele grotten, schitterende bossen en baaien waar de Adriatische Zee het Velebit gebergte binnendringt.

 

Nationaal Park Sjeverni Velebit

np sjeverni velebitNP Sjeverni Velebit is natuur betreft het meest aantrekkelijke en waardevolle deel van de bergkam van Velebit en werd aangewezen als nationaal park vanwege het unieke karstfenomeen, rijke flora en fauna en een prachtig natuurschoon op een relatief klein gebied.

 

Nationaal Park Plitvice

np plitvice merenHet mooiste en bekendste Kroatische nationale park, deel van het werelderfgoed van UNESCO NP Plitvice bestaat uit 16 trapsgewijs geschakelde kristalheldere meren die met elkaar verbonden zij n door vele schilderachtige watervallen en cascades omgeven door een sprookjesachtig bos in de bergen.

 

Eilanden Zadar archipel

Het zijn de Kroatische eilanden die deze regio speciaal maken  - meer dan 300 van hen vormen een van de dichtste groepen eilanden op de Adriatische Zee. Pag, Dugi Otok, Ugljan, Pasman, Vir, Silba, Olib, Molat, Premuda, Kornati... ieder van hen heeft zijn eigen verhaal en ze zijn allemaal de moeite waard.

 

Natuurpark Vrana, Vransko Jezero

vransko jezeroHet Vrana meer is een natuurverschijnsel gelegen tussen de twee historisch interessante en rijke steden Zadar en Sibenik 
 Het is het grootste natuurlijke meer in Kroatië en een zeldzaam, natuurlijk habitat van watervogels met bronnen van drinkwater. Het park is 57 km2 groot, het grootste deel van het park 30,02 km2 bestaat uit het meer Vrana. Dankzij haar positie en kenmerken, is het natuurpark en het meer Vrana bijzonder specifiek, niet alleen in Kroatië, maar in Europa.  Het park is opgenomen op de lijst van belangrijke ornithologische gebieden in Europa (Important Bird Areas in Europe).

 

Natuurpark Telascica

telascicaTelascica aan de Zadar Riviera is het enige Kroatische natuurpark op zee, hierdoor is het een bijzonder waardevol en uniek gebied in Kroatië De natuurlijke geografische kenmerken, flora en fauna, geomorfologische entiteit, de zee, onderzeese wereld en het landschap vormen een van nature prachtige eenheid op het land en zee. Een toevluchtsoord voor ezels, karst velden, olijfgaarden, Romeinse villa's, baaien, meren, vuurtorens, een kristal heldere zee , dit alles heeft natuurpark Telascica te bieden.

 

|
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com